08 octombrie 2008

Risipei se dedă florarul - The Honeydrippers

The Honeydrippers a fost o trupă optzecistă britanică. Fostul lider al formaţiei Led Zeppelin, cântăreţul Robert Plant, a format în anul 1981 acest grup pentru a-şi satisface mai vechea dorinţă de a avea o trupă rock cu un accentuat filon R&B. Filiaţia britanică nu a împiedicat trupa să meargă în SUA pentru a înregistra un EP. În componenţa trupei s-au mai aflat Jimmy Page, Jeff Beck şi alţi prieteni sau cunoscuţi muzicieni.
Primul (şi ultimul) EP a fost lansat în 12 noiembrie 1984 şi a fost intitulat The Honeydrippers: Volume One.
Hitul lor de TopTen a fost Sea of Love, un remake după melodia omonimă a lui Phil Phillips, iar în Top 30 au intrat cu Rockin' at Midnight, melodie cântată în 15 decembrie, în cadrul emisiunii "Saturday Night Live" După succesul cu acest mini LP, Plant spunea că o să urmeze un album întreg, dar nu a fost să fie aşa.
Acest EP, ca primă colaborare a lui Plant cu Robbie Blunt, reprezintă un exuberant tribut adus blues-ului şi R&B-ului, primele iubiri ale lui Plant; înregistrat pe parcursul unui singur şi maratonic week-end, discul îi are ca protagonişti pe Jeff Beck, Nile Rodgers şi Jimmy Page.

Să-i lăsăm, aşadar, să ne picure mierea muzicii lor în urechi :)



2 comentarii:

Anonim spunea...

N-am înţeles de ce ne provoci să trecem la cearşafuri ude în miz de zi :)

Dan spunea...

ude... în urma căror activităţi? sper că nu plângăcioase... şi aşa s-a umplut blogosfera (şi nu numai) de anxietate, depresii mai mult sau mai puţin severe, o stare autumnală de far-niente, spleen şi plictis neidentificabil... deh, vremea proastă, lumină slabă, niveluri minuscule de serotonină...
mă duc să îmi administrez doza zilnică...
şi dacă tot veni vorba de cearşafuri ude... vorba lui Muşatescu: amorul şi gripa se tratează la pat :)