28 noiembrie 2008

Yiruma - "desăvârşire" şi pian

Compozitor şi pianist sud-coreean, Yiruma s-a născut la 15 februarie 1978; este cunoscut datorită muzicii sale şi albumelor vândute din SUA până în Europa sau Asia.
A început să înveţe pianul la vârsta de 5 ani, iar în anul 1988 a plecat în Marea Britanie. În 1996 a luat parte la albumul "The musicians of Purcell", iar în 1997 a absolvit "The Purcell of Specialist Music School" din Londra.
Deşi iniţial a deţinut dublă cetăţenie, britanică şi sud-coreeană, în 2006 a renunţat la cea britanică şi a intrat în Marina sud-coreeană, pentru a-şi satisface stagiul militar, obligatoriu în Coreea de Sud.
Este căsătorit cu Miss Coreea, Son Hye-im.
(traducerea numelui său, Yiruma, înseamnă "desăvârşire")

8 comentarii:

oceania spunea...

chiar aveam nevoie de genul asta de muzica in dupa amiaza asta de duminica. multumesc!

Dan spunea...

Cu cea mai mare plăcere!

Anonim spunea...

incredibil ca l-am descoperit ieri pe yiruma,chiar de ziua lui ! am auzit piesa river flows in you si m-am indragostit de degetele lui fermecate,cat de frumos canta,toate piesele sunt divine! sunt inspirate de Dumnezeu ! as vrea sa ii cumpar cd-ul dar nu stiu daca il gasesc :(

Dan spunea...

În magazinele de pe la noi, mai slabe şanse... eventual on-line, dar tot pe siteuri străine.
Mulţumesc de trecere, Ana Maria :)

PURE HEROIN spunea...

Intr-adevar desavarsit, ca si numele lui. Piesa River flows in you este de o delicatete exceptionala. Indraznesc sa spun ca ar fi fost o alegere mai buna decat Bella's Lullaby pentru filmul Twilight. Absolut incredibil!

Dana spunea...

Nu l-am descoperit de foarte mult timp,insa piesele sale sunt incredibile.Desi nu folosesc cuvinte,consider ca ele exprima foarte multe.
Tot "River Flows in You" sau "Bella's Lullaby" m-a ajutat sa-l descopar.Ma lasa fara cuvinte,as putea sta sa ascult ore intregi.

roxana spunea...

niciodata nu am gasit ceva care sa-mi placa atat de mult. e incredibil. citesc, invat, gatesc, alerg pe muzica lui... as putea sa ascult toata ziua si nu m-as plictisi. m-am uitat prin magazine, dar bineinteles nu exista la noi in tara albumele lui ... a trebuit sa le iau de pe net...

Unknown spunea...

Un artist desavarsit.....'muzica este poarta catre suflet'.