16 aprilie 2009

The Postal Service - poştaşul cântă întotdeauna de două ori

The Postal Service este o trupă americană de electronic indie pop, formată din vocalistul Ben Gibbard, producătorul Jimmy Tamborello şi colaboratorii Chris Walla şi Jenny Lewis.
Numele trupei vine tocmai de la metoda de colaborare dintre Gibbard şi Tamborello: acesta din urmă, scria şi interpreta partea instrumentală a pieselor, iar apoi îi trimitea lui Gibbard digital audio tape-urile, care edita piesele, adăugând şi partea vocală, retrimiţându-i lui Tamborello varianta finală, prin intermediul United States Postal Service.
Albumul de debut - Give Up - a fost lansat în februarie 2003, cea mai cunoscută piesă de pe acest album fiind Such Great Hights.
În 2004, United States Postal Service a trimis trupei o scrisoare în care se incrimina faptul că trupa se foloseşte de citarea mărcii postal service în titulatura sa. După negocieri, USPS a cedat, permiţând trupei să folosească în continuare numele The Postal Service, cu condiţia să contribuie la acţiunile de promovare a USPS şi să susţină anual un concert la Conferinţa Naţională Executivă a instituţiei. Pe de altă parte, saitul USPS pune în vânzare CD-urile cu muzica trupei...






Niciun comentariu: