09 februarie 2010

Alice Sara Ott - nemţoaica pianistă din Ţara Soarelui Răsare




Născută la München în anul 1988, Alice Sara Ott a luat primele lecţii de pian la vârsta de 4 ani, iar după numai 3 ani a primit primul său premiu într-un important concurs, Jugend Musiziert. Acest premiu a fost urmat şi de altele, precum Steinway, Grotrian Steinweg, Bach Coethen sau 4th Epta International Competition.
La vârsta de 13 ani era deja foarte prezentă în lumea muzicală a competiţiilor internaţionale, câştigând titlul de cel mai promiţător artist, în Hamamatsu, Japonia.
Doi ani mai târziu, a atras din nou atenţia asupra sa, câştigând premiul întâi în cadrul "Silvio Bengalli" International Piano Competition, ca cel mai tânăr interpret concurent, calificându-se cu cel mai mare număr de puncte acordate vreodată în istoria concursului.
De atunci, pianista germano-japoneză şi studenta la Karl-Heinz Kaemmerling din cadrul Salzburg Mozarteum a concertat în numeroase locuri din Europa şi Japonia, precum şi la o serie de festivaluri şi concursuri, ca de exemplu Bad Kissingen Summer Festival sau Leipzig Bach Festival, precum şi multe-multe altele.
Din mai 2008, Alice Sara Ott a devenit artista exclusivă a Deutsche Grammophon.
Din discografia sa interpretativă trebuie amintite Franz Liszt, 12 Études d’ exécution transcendante şi Chopin: complete waltzes.












reportajul despre Alice Sara Ott, începând cu min. 13.21











Niciun comentariu: