Haituit de speculatorii financiari in timpul derularii unor tensiuni sentimentale dramatice - iata epicul ultimei creatii inregistrate de Horia Stoicanu ca interpret, notele si vorbele apartinandu-i, ca de obicei.
“Compunerea acestei piese transcende planul imediat al realitatii. Nu este o poveste smulsa din biografia mea si reconfigurata artistic, ci o frantura din decorul nostru, al tuturor. Un exercitiu de imaginatie cu radacini in concret, o jonglerie intre personaje aievea si identitati fictive”, a declarat Horia Stoicanu.
Balada ”Urmarit” a fost imprimata la Grant Studio, unul dintre cele mai exclusiviste studiouri de inregistrari din Romania: „Am gasit un ajutor salutar in realizarea imprimarii si a mixajului, gestul venind de la Iulian Udrea, fostul meu elev intru ale meloterapiei ( Cenaclul Gemina ).
Ceea ce se aude acum urmeaza unui efort notabil, usurinta materializarii acestui proiect venind ca o consecinta a profesionaslismului sau si al echipei alaturi de care a lucrat”, a continuat artistul.
Cunoscut pentru hituri precum „ In sala pasilor pierduti”, „ Ce copil e mama mea”, sau „De ajun”, Horia Stoicanu este compozitorul si textierul multor piese din repertoriul lui Mircea Vintila si „Pasarea Colibri”, printre care „ Madama de pica”, „Barca”, „Dragostea e o salata” s.a.. Desi devenit legenda in lumea folk-ului mai ales in calitate de compozitor, profesiunea de baza a artistului este filologia. Horia Stoicanu a initiat si finalizat rescrierea integrala in romana moderna a capodoperei cantemirene „Istoria Ieroglifica”, lucrare aparuta la Bucuresti in martie 2001, prin sustinerea editurii ALMA-TIP.
La realizarea piesei „Urmarit” au colaborat:
Muzica si text: Horia Stoicanu
Orchestratie: Gelu Ionescu
Inregistrari: Vlad Cretu, Iulian Udrea
Mixaj si masterizare: Iulian Udrea
Pentru mai multe detalii - www.horiastoicanu.com
Un comentariu:
poate ... multe guri ... acelasi creier (cine stie ... intelege);-)
Trimiteți un comentariu